Geweldig programma tijdens Corso

Geplaatst op: 2 september 2018

Op 8 en 9 september is het 58ste Corso Frederiksoord. Het Corso start zaterdag 8 september om 13.30 uur met het Kindercorso en de feeënwagen geprikt door basisschool de Vuursteen uit Wapserveen en de prins Izaak Lok en prinses Saba Derks. De rondgang wordt gevolgd door corsowagens met diverse onderwerpen gebaseerd op het thema Koloniën van Weldadigheid, bedacht door Sophie Ruinemans, Karlien Visser en Kirsten Dijkstra (zie foto) van cbs De Bron uit Nijensleek. Op zondag tussen 12.00 en 15.00 uur zijn er diverse (kinder)activiteiten, muziekoptredens en dansshows.

De rondgang van het Kindercorso en corsowagens is extra gezellig door de vele figuranten rondom de wagens en de muzikale begeleiding van de muziekkorpsen de Lendebloazers uit Wolvega, Fanfarekorps Irene uit Hasselt, Showband Oerterp en Harmonieorkest uit Noordenveld. Het verlichte Avondcorso, onder muzikale begeleiding van de Woudklank en natuurlijk alle figuranten, start om 20.00 uur en vindt ook dit jaar plaats op de weg.