Corsogroepen presenteren maquettes rondom thema ‘Feest’

Geplaatst op: 6 april 2019

Op woensdag 3 april werden de maquettes gepresenteerd door de corsobouwers. De verschillende soorten maquettes gaven het idee of de sfeer weer van hun te bouwen wagens die tijdens in Corso Frederiksoord op 14 & 15 september 2019 te bewonderen zijn met als thema ‘Feest’.

Deze avond had een grote opkomst met als aanwezigen de 12 corsogroepen, commissieleden en bestuur. Het geheel werd geleid door de nieuwe voorzitter Joost Ottink, die iedereen op de hoogte bracht van de lopende ontwikkelingen.

De corsogroepen presenteerden hun plannen met onder andere als onderwerpen: Oktoberfest, Gay- Pride, Zwarte Cross en gemaskerd bal.

Ook gingen de corsobouwers met hun maquettes in feestelijke sferen op de foto die alvast te zien zijn op de Facebook pagina van Corsofrederiksoord

Dit jaar verwelkomen wij een nieuwe corsogroep uit Wapse genaamd ‘Wapserplein’.

De naam is ontstaan omdat zij met hun bedrijven uit Wapse samen op het plein van de ondernemersbeurs stonden.

En een nieuwe mozaïek groep uit Wilhelminaoord zal zorgen dat in de omgeving nog een mooi mozaïek werk bij komt te staan. En net zoals de wagens zullen de mozaïek groepen ook worden beoordeeld op hun creativiteit en kundigheid.

De mozaïeken zijn overigens al te bewonderen verspreid in de omgeving voor het corso weekend van start gaat.

Tijdens de 59ste editie van het Corso Frederiksoord zullen op zaterdag 14 september de corsowagens over de weg rijden in Frederiksoord en zal het feest in de middag en avond te bewonderen zijn. Maar er zal ook weer een kindercorso voorop meerijden met kinderen uit de omgeving die zich hebben opgegeven en met hun versierde fiets of wagen vooraan de stoet rijden. Op zondag 15 september kunt u de wagens bewonderen op het terrein van de Tuinen in Frederiksoord. Ook zal daar vermaak en een hapje & drankje zijn voor jong en oud.

U kunt ook alle ontwikkelingen volgen op onze Facebook &Twitter account.