Mozaïek(fiets)route

Geplaatst op: 15 augustus 2019

Coro Frederiksoord Mozaïekfietsroute 2019

Jaren geleden kwam van meerdere mensen de vraag om overgebleven dahlia’s van zaterdag te mogen gebruiken voor het prikken van eigen mozaïekborden en die in hun tuinen te plaatsen. Dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een groter evenement. Verschillende straten in de dorpen Nijensleek, Wilhelminaoord en Frederiksoord hebben een mozaïekgroep opgericht en plaatsen mozaïekborden in hun straat en/of tuinen. De mozaïekgroepen berekenen zelf hoeveel dahlia’s ze nodig hebben en geven dat door aan de Bloemencommissie.

Op woensdagavond voorafgaand aan het corsoweekend ontvangen de mozaïekgroepen de dahlia’s. Er wordt tot in de kleine uurtjes geprikt. De voorstelling op deze borden is gekoppeld aan het jaarlijkse thema. Een vakkundige jury beoordeelt de borden op originaliteit, kwaliteit van het prikken, kleur keuzes, etc.

In het corsoweekend zijn de straten en tuinen ‘s avonds sfeervol verlicht. Een speciale mozaïek(fiets)route voert u langs alle opgestelde mozaïekborden (zie link hierboven). Ook de scholen uit de regio prikken mozaïekborden evenals Hoeve Boschoord. Deze borden staan tijdens het corso op het corsoterrein bij ‘De Tuinen’.