Rondgang

13.30 – 14.00 uur
Het Kindercorso start vanaf de huisartsenpraktijk bij rotonde Frederiksoord. De kinderen lopen onder muzikale begeleiding van de Lendebloazers uit Wolvega over de Majoor van Swietenlaan, slaan af de Burg. Wynoldyweg in (tegenover hotel Frederiksoord) en lopen door tot de Molenlaan. Bij de Molenlaan wachten de corsowagens en de feeënwagen die hier door het Kindercorso opgehaald worden. (Bekijk de corsoroute). Impressie Kindercorso in 2015 met dank aan Henk Diever.

14.00 – 16.00 uur
Het Kindercorso loopt terug over de Wynoldyweg en de Majoor van Swietenlaan, nu gevolgd door de feeënwagen en de corsowagens. De rondgang is onder muzikale begeleiding van diverse muziekkorpsen, waaronder showband Oerterp uit Ureterp, Fanfarekorps Irene uit Hasselt en Harmonieorkest uit Noordenveld. De corsowagens zijn omringd door vele figuranten, prachtig verkleed en geschminkt; sommigen maken er een heus straattheater van en schuwen niet om het publiek erbij te betrekken. Het Kindercorso verlaat vervolgens het parcours, terwijl de corsowagens hun route vervolgen via de Graaf van Limburg Stirumlaan, de Molenlaan en de Wynoldyweg. Deze route wordt twee keer gereden.

Na afloop van de rondgang bent u van harte welkom in de feesttent bij De Tuinen om nog even samen na te genieten. In de feesttent is er muziek van dj Marthijn Teunissen. Op het parkeerterrein van De Tuinen bevindt zich ook de kermis.