Corso Frederiksoord

Mozaïekroute XXL

een extra grote en extra mooie mozaïekroute

Na het grote succes van de Mozaïek(fiets)route in 2020 organiseert het Corso Frederiksoord ook dit jaar weer een Mozaïekroute, dit keer in een XXL-vorm!

Zondag 12 september kunt u de route door Frederiksoord en omliggende dorpen fietsend of wandelend afleggen en alle mozaïeken van dichtbij bekijken.

De Mozaïekroute XXL start vanaf 11.00 uur en zal tot 17.00 uur duren.
U kunt zelf uw start- en eindpunt bepalen.

Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud en langs de route staan diverse foodtrucks waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje, een drankje of een verkoelend ijsje.

Fietsers kunnen onderweg meedoen aan een puzzel waarbij zij letters verzamelen die aan het einde van de fietstocht een slagzin vormen. Ook is er dit jaar een speciale route met puzzel voor de kinderen.

Als u de puzzel weet op te lossen en de opgave inlevert bij de aangegeven punten, dan maakt u kans op mooie prijzen!

Elk jaar kunt u tijdens het corso in Frederiksoord genieten van mozaïekborden in de omgeving. Corso Frederiksoord heeft dan ook haar vaste mozaïekgroepen. Een mozaïek is een bord met een afbeelding die volledig wordt uitgedacht op tempex en vervolgens met speciale krammen worden geprikt met dahlia’s.

Omdat het Jubileumcorso in 2020 niet kon plaatsvinden door de uitbraak van het Coronavirus, kwam het idee deze Mozaïekroute uit te breiden, zodat iedereen het ‘corsogevoel’ toch nog een beetje kan beleven. Omwonenden, bedrijven, bouw- en mozaïekgroepen zijn enthousiast aan de gang gegaan om Frederiksoord en de omliggende dorpen in de bekende corsosfeer te krijgen.

Ook dit jaar zijn er weer veel enthousiastelingen die een mozaïekbord gaan prikken. De bouwgroepen die normaliter de corsowagens bouwen, zullen dit jaar zelfs extra uitpakken waardoor u als bezoeker een XXL-gevoel ervaart!

Deelname aan de route is volledig gratis.

Zodra de route bekend is, kunt u deze op deze pagina vinden, downloaden en uitprinten zodat u geen enkel mozaïek hoeft te missen!

Download de Mozaïekroute XXL

De folder voor de Mozaïekroute XXL is online! Hier kun je de folder, waar behalve de grote (fiets)route- en de kortere kinderroutekaart ook de puzzels in opgenomen zijn. Wij wensen u allen alvast veel plezier op zondag 12 september!