Corso Frederiksoord

Corso Frederiksoord adopteert rotonde

FREDERIKSOORD – 17 december 2021 Het was het bestuur van Corso Frederiksoord een doorn in het oog hoe de rotonde er soms bij lag en onderhouden werd. Dat kan én moet anders – en ook beter – was het credo. En zie: “Corso Frederiksoord’ heeft de rotonde Frederiksoord sinds kort ‘geadopteerd’.

De Gemeente Westerveld heeft gezorgd voor alle materialen, beplanting en bollen en samen met bestuur, vrijwilligers van Corso en studenten van het AOC Terra, onder leiding van Jos Paulssen, docent AOC Terra & Groepsleider hebben we de rotonde opnieuw aangeplant en verfraait met fleurige en kleurige planten en bollen. Een mooie samenwerking die laat zien waar Corso Frederiksoord voor staat: “Samenwerking & Verbinding”.

Corso Frederiksoord vindt plaats in Frederiksoord en is nauw verbonden aan de buurtbewoners van Frederiksoord en omgeving, daarom wilden we als Corso wat terug doen voor deze buurtbewoners. “Corso maken we immers samen”. Zo verklaart voorzitter Joost Ottink. De fleurige en kleurrijke beplanting en bollen die we aanplanten verwijzen bovendien naar de praalwagens in september.

Het was ook Joost Ottink, de voorzitter van Corso Frederiksoord die tijdens één van de bestuursvergaderingen het idee opperde om de rotonde te adopteren en op deze manier wat terug te kunnen doen voor de buurtbewoners. Er werd met de gemeente Westerveld contact gezocht en een plan geopperd. “De gemeente was enthousiast maar stelde ook een aantal voorwaarden. De rotonde wordt de komende 2 jaar door vrijwilligers van Corso Frederiksoord onderhouden en we moeten, als we, aan het werk zijn uit verkeersveiligheid zorgen voor pylonen waarmee we de rotonde afzetten.