Corso Frederiksoord

Bezoekersinfo

Wilt u graag ons corso komen bezoeken?

Enthousiast geworden om te komen kijken naar onze mooie optochten op zaterdag of de prachtige mozaïeken op zondag? Op deze pagina kunt u alle informatie over de prijzen en locatie vinden. Wilt u nog meer te weten komen over Corso Frederiksoord kijk dan in het menu onder Ons Corso.

Het middagcorso start om 13.30 uur met het kindercorso, gevolgd door de wagens die twee keer langs zullen rijden. Het avondcorso start om 20.00 uur, dan kunt u twee keer genieten van de verlichte wagens. 
Op zondag is het corsoterrein open vanaf 10.00 uur, het deelnemen aan de mozaïekroute is gratis.

Toegangskaarten zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Vooraf kunt u kaarten met korting kopen op deze site en zijn er diverse voorverkoopadressen. Daarnaast zijn er kaarten aan de kassa te verkrijgen tijdens het evenement. De prijzen zijn inclusief een programmaboekje en een munt om te stemmen op uw favoriete wagen. 

Ons corso rijdt over de doorgaande weg door Frederiksoord heen. U kunt zelf langs het parcours een mooie plek uitzoeken. Het evenement is vanuit drie toegangspoorten te betreden. In de buurt van de toegangspoorten bij de Burgemeester Wijnoldyweg en museum De Proefkolonie zijn er parkeergelegenheden te vinden. In de afbeelding hieronder kunt u alles terugvinden.

Wij zien u graag tijdens het tweede weekend van september!

Kaartverkoop

Op zaterdagmiddag kunt u op drie punten een toegangsbewijs kopen:

  • Burgemeester Wijnoldyweg (richting Wapserveen)
  • Majoor van Swietenlaan (richting Vledder/Noordwolde)
  • Majoor van Swietenlaan (richting Nijensleek/Steenwijk)
 

Het programmaboekje zit bij de toegangsprijs inbegrepen.

Toegangsprijzen* 2024

 KassaVoorverkoop
Middagkaart€ 10,-€ 9,-
Avondkaart€ 10,-€ 9,-
Dagkaart€ 17,50€ 15,-
Dagkaart vrienden € 12,50
   
(klap)stoel huur€ 2,- 
Parkeren€ 2,- 

*Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

* Toegangskaarten zijn vanaf 01 augustus in de voorverkoop verkrijgbaar bij

  •  Autobedrijf Bovenkamp (Vledder) 
  •  Eethuis Family (Wilhelminaoord)
  • Bats Uitzendburo (Nijensleek)    
  • Camping de Moesberg (Nijensleek)
  • Brasserie Oer (Havelte)

Toegangskaarten Flodderfeest

Op zoek naar toegangskaarten voor het Flodderfeest?
Het feest wordt georganiseerd door Flodder en ze hebben weer een mooi programma samengesteld. Kaarten voor het feest op de zaterdagavond zijn te verkrijgen via onderstaande link.

Flodderfeest

Groepsarrangementen

Speciaal voor woon- en zorginstellingen en andere initiatieven voor senioren (oa Stichting de Zonnebloem) biedt Corso Frederiksoord een speciaal arrangement aan.

Het arrangement bestaat uit toegang tot het middagcorso met een mooie plek langs de route, hierbij zijn stoelen aanwezig. U kunt bij de stoel uitstappen als u met een bus of touringcar komt. U krijgt voor en na de optocht gelegenheid om de bus of touringcar op de route te parkeren, tussendoor is er parkeergelegenheid aanwezig. Komt u met de auto, dan kunt u op de parkeerplaats parkeren om vervolgens uw stoel op te zoeken

Een enthousiast team staat klaar om u te ontvangen. Bij aankomst ontvangt u het programmaboekje en tijdens de optocht wordt er koffie of thee met gebak geserveerd.

Er is langs de route een invalidetoilet aanwezig.

Het enthousiaste team ontvangt u graag tijdens het middagcorso, bent u er ook bij? Graag horen we uiterlijk 1 augustus of er interesse is om gebruik te maken van het arrangement. De kosten voor het arrangement bedraagt € 19,50,- per persoon.

Aanmelden kan via onderstaande button.