Corso Frederiksoord

Organisatie

Corso Frederiksoord wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Deze vrijwilligers dragen het corso een warm hart toe door met veel enthousiasme op de achtergrond voor u een prachtig corsoweekend voor te bereiden. De organisatie van het corso bestaat uit een bestuur en negen commissies.

Bestuur

De voorzitter van het bestuur is Marjolein Rink. Marjolein is sinds 2022 actief als voorzitter. ‘Het corso staat als een huis. Iedereen is enthousiast en wil je helpen mocht je ergens niet uitkomen.’ Jolanda Kroondijk verzorgd is het secretariaat, Jan-Jacob Bakker is penningmeester en verantwoordelijk voor de PR.  Tot slot wordt het bestuur aangevuld met Hermien Nijmeijer en Wil Broekman, die verantwoordelijk is voor de vergunningen.

Commissies

Het bestuur werkt samen met de verschillende commissies.

De activiteitencommissie regelt het vermaak en alle activiteiten gedurende het corsoweekend. U kunt hierbij denken aan de dweilorkesten tussen de corsowagens, maar ook alle activiteiten die op de zondag worden georganiseerd.
Naast de activiteiten zorgt deze commissie ook voor de aankleding van het parcour, de feest locatie en de mozaïekroute.

De technische commissie zorgt voor de veiligheid tijdens het corsoweekend. Deze commissie draagt zorg voor de hele opbouw en afbouw van het terrein maar ook alle technische klussen tijdens de optocht.

Alles wat met de promotie van het corso te maken heeft is de taak van de PR commissie. Onder andere de flyers, het programmaboekje en promotie op verschillende evenementen. Ook organiseren zij het groepsarrangement speciaal opgezet voor de woon- en zorginstellingen.

Ons corso kan niet zonder sponsoren, de sponsorcommissie houdt contact met de huidige sponsoren en probeert nieuwe sponsoren enthousiast te maken.

Zonder dahlia’s geen corso! Van het bestellen tot aan het verdelen van de bloemen aan de bouwgroepen, de bloemencommissie regelt dit allemaal.

Naast de vrijwilligers die in de organisatie zitten, zijn er ook nog veel andere vrijwilligers nodig voor bijvoorbeeld het bemannen van de kassa’s. De vrijwilligerscommissie onderhoudt het contact met de vrijwilligers en werft nieuwe vrijwilligers.

Last but zeker not least is de juniorcommissie, zij houden zich bezig met de jongeren van alle leeftijden om het Immateriële Culturele Erfgoed in de toekomst levendig te houden. Onderdelen daarvan zijn: Juniorwagens, Kindercorso & workshops basisscholen.

Vrijwilligers

Wij zijn erg trots dat wij met z’n allen een mooi corso weekend kunnen neerzetten.
En dat allemaal met behulp van onze vrijwilligers.

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers, ook voor de aanvulling van onze commissies.
Bij interesse kunt u contact zoeken door op onderstaande link te klikken om contact op te nemen met de vrijwilligerscommissie.

Instanties

Corso Frederiksoord is dankbaar voor de steun die ze mag ontvangen van diverse instanties en organisaties. Behalve financiële bijdragen, krijgen we ook de nodige medewerking die het organiseren van zo’n groot evenement mogelijk maken.

Vrienden, donateurs en sponsors

Behalve de inzet van alle bovengenoemde mensen en partijen, kan het Corso ook niet zonder de financiële bijdrages die het mag ontvangen. Bent u niet in de gelegenheid om op organisatorisch vlak iets te kunnen betekenen, maar draagt u het Corso wel een warm hart toe? Dan hopen wij dat u dit via vriendschap, donateurschap of sponsorschap iets wilt bijdragen. Kijk op onze sponsor pagina naar de mogelijkheden.