Corso Frederiksoord

Mozaïekroute

een mooie belevenisvolle mozaïekroute

De mozaïekroute is een dag vullende activiteit op de zondag!
Elk jaar is er een afwisselende fietsroute langs vele mozaïekborden in Frederiksoord en de omliggende dorpen.
Ook zijn er die dag activiteiten voor jong en oud, muziek en een gezellig samen komen op het corso terrein.

Jaarlijks kunt u tijdens het corso in Frederiksoord genieten van mozaïekborden in de omgeving. Corso Frederiksoord heeft dan ook haar vaste mozaïekgroepen. Een mozaïek is een bord met een afbeelding die volledig wordt uitgezet op tempex en vervolgens met speciale krammen worden geprikt met dahlia’s.

Omdat het Jubileumcorso in 2020 en 2021 niet kon plaatsvinden door de uitbraak van het Coronavirus, kwam het idee deze Mozaïekroute uit te breiden, zodat iedereen het ‘corsogevoel’ toch nog een beetje kan beleven. Omwonenden, bedrijven, bouw- en mozaïekgroepen zijn enthousiast aan de gang gegaan om Frederiksoord en de omliggende dorpen in de bekende corsosfeer te krijgen.

Door het enthousiasme van iedereen is besloten dat deze mozaïek(fiets)route een vast onderdeel van de corso zondag zal worden. Er is voor volwassenen een route van ongeveer 20 km, voor de kinderen is er een kleinere route van ongeveer 10 km. Tijdens het volgen van de route en het bekijken van alle mozaïeken, kunt u meedoen aan de puzzel en kans maken op een mooie prijs! Er is zowel voor de kinderen als de volwassenen een puzzel die samen met de routekaart voor het corso weekend gratis te downloaden zijn op de site.

De start van de mozaïekroute en de finish zijn op het corso terrein, te herkennen aan de grote tent. Het corso terrein ligt naast museum De Proefkolonie. Vanaf het terrein is een doorgang naar de Tuinen waar de corsowagens staan opgesteld, iedereen kan de wagens van dichtbij bewonderen!                                                                                          Het corso terrein is het centrum van de zondag waar iedereen elkaar kan ontmoeten en genieten van een hapje en een drankje. Naast de feesttent zijn hier ook foodtrucks te vinden en voor de kinderen een kleine kermis, springkussens en kunnen ze een glitter tattoo laten zetten.   

Om  17:00 is iedereen welkom in de tent om de prijsuitreiking mee te maken van de corsowagens, de mozaïeken en de prijswinnaar van de mozaïekroute puzzel.