Corso Frederiksoord

Mozaïekroute

een mooie belevenisvolle mozaïekroute

In 2021 moest de jubileum editie met optocht opnieuw worden uitgesteld en werd er wederom een mozaïekroute georganiseerd. Aangezien de ervaring met het organiseren van de route al aanwezig was werd het deze keer een uitgebreidere versie, De Mozaïekroute XXL. Naast de vertrouwde mozaïekborden mochten de bouwers ook uitpakken met een creatie en werd het een prachtige fietsroute met veel enthousiast publiek.
Ook was er een aparte route te fietsen voor de kinderen.

Door het enthousiasme van iedereen is besloten dat deze mozaïek(fiets)route is vast onderdeel van de corso zondag zal worden. Naast het volgen van de route en het bekijken van alle mozaïeken, kan het publiek ook actief meedoen met een puzzel. Langs de route zijn letters te verzamelen die aan het einde van de fietstocht een slagzin vormen.
Met het meedoen aan de puzzel maak je kans op mooie prijzen!

Langs de route zijn er leuke activiteiten voor jong en oud te beleven, kortom een dag vullend programma.
Voor een hapje, een drankje of een verkoelend ijsje kunt u terecht bij onze lokale horecaondernemingen en ook staat de feesttent van Flodderfeest voor de Tuinen van Frederiksoord waar u een drankje kunt nuttigen. Rondom de feesttent zullen ook foodtrucks en een kermis aanwezig zijn.

Elk jaar kunt u tijdens het corso in Frederiksoord genieten van mozaïekborden in de omgeving. Corso Frederiksoord heeft dan ook haar vaste mozaïekgroepen. Een mozaïek is een bord met een afbeelding die volledig wordt uitgezet op tempex en vervolgens met speciale krammen worden geprikt met dahlia’s.

Omdat het Jubileumcorso in 2020 en 2021 niet kon plaatsvinden door de uitbraak van het Coronavirus, kwam het idee deze Mozaïekroute uit te breiden, zodat iedereen het ‘corsogevoel’ toch nog een beetje kan beleven. Omwonenden, bedrijven, bouw- en mozaïekgroepen zijn enthousiast aan de gang gegaan om Frederiksoord en de omliggende dorpen in de bekende corsosfeer te krijgen.

Ook afgelopen jaar waren er weer veel enthousiastelingen die een mozaïekbord gingen prikken. De bouwgroepen die normaliter de corsowagens bouwen, hebben zelfs extra uitgepakt waardoor u als bezoeker een XXL-gevoel kon ervaren!

De routekaart is verkrijgbaar op de zondag bij de start van de route (corsoterrein bij de floddertent) voor € 5,- per persoon. Uw ontvangt dan een routekaart inclusief een muntje voor een consumptie. Als extraatje kun je meedoen aan de puzzel op de route, hier kun je een leuke prijs mee winnen.