Corso Frederiksoord

Mozaïekroute

een mooie belevenisvolle mozaïekroute

De mozaïekroute is een dag vullende activiteit op de zondag!
Elk jaar is er een afwisselende fietsroute langs vele mozaïekborden in Frederiksoord en de omliggende dorpen.
Tijdens de route zijn er voor jong en oud activiteiten, muziek en een gezellig samen komen.

Jaarlijks kunt u tijdens het corso in Frederiksoord genieten van mozaïekborden in de omgeving. Corso Frederiksoord heeft dan ook haar vaste mozaïekgroepen. Een mozaïek is een bord met een afbeelding die volledig wordt uitgezet op tempex en vervolgens met speciale krammen worden geprikt met dahlia’s.

Omdat het Jubileumcorso in 2020 en 2021 niet kon plaatsvinden door de uitbraak van het Coronavirus, kwam het idee deze Mozaïekroute uit te breiden, zodat iedereen het ‘corsogevoel’ toch nog een beetje kan beleven. Omwonenden, bedrijven, bouw- en mozaïekgroepen zijn enthousiast aan de gang gegaan om Frederiksoord en de omliggende dorpen in de bekende corsosfeer te krijgen.

Door het enthousiasme van iedereen is besloten dat deze mozaïek(fiets)route een vast onderdeel van de corso zondag zal worden. Er is voor volwassenen een route van ongeveer 20 km, voor de kinderen is er een kleinere route van ongeveer 10 km. Tijdens het volgen van de route en het bekijken van alle mozaïeken, kunt u ook een puzzel maken. Er is zowel voor de kinderen als de volwassenen een puzzel, waarmee u ook nog eens mooie prijzen kunt winnen!

Langs de route zijn er leuke activiteiten voor jong en oud te beleven, kortom een dag vullend programma. Langs de route en op het corsoterrein zijn ook de corsowagens opgesteld, zodat u deze ook van dichtbij nog eens kunt bekijken. De start en finish van de route zal te vinden zijn op het corsoterrein waar ook de tent van het Flodderfeest staat. Dit is het centrum van de zondag waar iedereen elkaar weer kan ontmoeten en genieten van een hapje en een drankje. Naast de feesttent zijn hier ook foodtrucks te vinden en een kermis voor de kinderen.