Corso Frederiksoord

Mozaïekgroepen

Even voorstellen...

Al voordat de corsowagens over de weg reden werden er mozaïeken gemaakt. Elke bewoner van de omgeving Frederiksoord maakte zijn eigen bord en zette dat in de tuin. Later werden kleine borden samengevoegd tot een groot bord, waardoor er een mozaïek ontstond zoals wij die nu kennen.

Tegenwoordig worden er naast de grote mozaïeken ook kleinere borden gemaakt. Buren, vrienden, collega’s en kinderen, iedereen kan meedoen met het maken van een mozaïekbord.
Het begint met het maken van een tekening op piepschuim en vervolgens prikt u de tekening vol met dahlia’s. De dahlia’s wordt beschikbaar gesteld door het corso.
De kunst van een mozaïek maken ligt in de afbeelding. Zit er diepte in? Klopt de verhouding? Is het bord zorgvuldig geprikt?
Allerlei aandachtpunten waar de jury jaarlijks op let tijdens het jureren van de mozaïeken. En natuurlijk verdient het mooiste mozaïek de eerste prijs! De prijzen voor de mozaïeken zijn verdeeld in drie categorieën: bord, 3D ontwerp of een mozaïek gemaakt door kinderen (t/m 12 jaar).

Het maken van een mozaïek zorgt voor verbinding, plezier en creativiteit. Afgelopen jaar zijn er vele mozaïeken gemaakt, dankzij onze enthousiaste mozaïek commissie. Hierdoor was de gehele omgeving van Frederiksoord in corso sfeer!
 
Doet u de volgende keer ook mee?

U kunt zich opgeven om een mozaïek te maken door te klikken op Mozaïekgroep aanmelden.

Voor vragen kunt u op deze link klikken (email)