Corso Frederiksoord

Juniorcorso

Het doel van het juniorcorso is om de jeugd te betrekken in het ‘Corsoleven’.

Hoe tof is dat… iedereen kan meedoen met Corso Frederiksoord! Het Corso ontstaan in 1960 leeft in Fredriksoord en omstreken. Het is een evenement dat vooral bekend is onder de jongere kinderen en volwassenen. Elk jaar bouwt een basisschool uit de regio volgens de traditie de feeënwagen met een prins en prinses. Ook de dorpen Nijensleek, Wilhelminaoord, Vledder, Vledderveen, Wapserveen en omstreken zijn wel op de één of andere manier betrokken bij dit gezellige evenement.

Een groep enthousiaste jongeren (10-26 jaar) is in 2022 een pilot gestart om een juniorwagen neer te zetten. Samen zal gewerkt worden aan een corsowagen die mee zal rijden tijdens de praalwagenoptocht. Een wagen met een bepaald thema, gebouwd door jeugd met ondersteuning van ervaren bouwers. De juniorwagen wordt net als andere wagens geprikt met dahlia’s. Hierdoor zal de jeugd kennis maken met het bouwen van een Corsowagen. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe ga je dat doen.

Fonds Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert de actieve cultuurdeelname in Nederland. Het draagt bij aan een open samenleving waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Dit doet het Fonds door programma’s mensen, organisaties en overheden te ondersteunen en met elkaar te verbinden.

Pilot

Het idee is om een kleinere wagen te maken in vergelijking met de bestaande groepen. Dit om de jeugd kennis te laten maken met het bouwen van een Corsowagen. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe ga je het uitvoeren.
De wagen wordt gebouwd met behulp van mensen met ervaring in het bouwen van een Corsowagen.

Waar kun je aan denken bij het bouwen van een wagen?
– Bedenken van een thema voor de wagen
– Bouwen van een constructie (lassen)
– Taken bedenken en aansturen
– Samenwerken met jeugd van jou eigen leeftijd
– Bloemenprikken

Om de wagen te kunnen bouwen ontvang jij/jullie van Corso Frederiksoord een onderstel in bruikleen en een waardebon te besteden bij Bouwcenter Concordia Dieverbrug, te gebruiken voor de benodigde bouwmaterialen.

Mee doen?

Dit wil je niet missen! Dus wil je ook meedoen en een wagen bouwen om mee te strijden voor een mooie prijs? Meld jezelf en/of je vriend(en) dan nu aan via onderstaande knop.