Corso Frederiksoord

Kindercorso

Onze jeugd vormt een belangrijk deel van Corso Frederiksoord. Het aantal kinderen dat aan het Kindercorso deelneemt, wordt elk jaar groter. Het enthousiasme van deze kinderen werkt aanstekelijk.

Dahlia’s prikken
In de nacht van vrijdag op zaterdag prikken alle corsogroepen hun wagens in de feesttent op het corsoterrein. Ook de kinderen mogen gebruik maken van de dahlia’s om bijvoorbeeld hun fiets, skelter of kar te versieren. Daarnaast mogen andere materialen gebruikt worden. De kinderen (of hun ouders, opa’s, oma’s, buren) mogen op vrijdagmiddag vanaf 15 uur, samen met de grote wagens, hun creaties versieren in een naastgelegen tent. Er zijn bloemen en krammen beschikbaar en wij zorgen voor een drankje.

Kindercorso

Optocht
Op zaterdagmiddag verzamelen de kinderen bij de Huisartsenpraktijk in Frederiksoord. Om 13.30 uur lopen de kinderen achter de feeënwagen aan, keren aan het einde van het parcours om en lopen weer terug naar de Huisartsenpraktijk. Hier ligt voor alle deelnemers een kleine verrassing klaar. Na afloop van het zaterdagcorso mogen de kinderen hun creaties op het corsoterrein in ‘De Tuinen’ laten staan. Ze staan opgesteld op een afgeschermd deel van het terrein waar bezoekers de creaties kunnen bewonderen. ‘s Avonds en ‘s nachts wordt het terrein afgesloten en bewaakt.

Meedoen met het Kindercorso

Zit je nog niet op het voortgezet onderwijs en wil je graag meedoen aan het Kindercorso? Meld je dan gauw aan door je naam + leeftijd te sturen naar de Juniorcommissie (klik op de paarse knop).

Zit je op school in Eesveen, Nijensleek, Wilhelminaoord, Vledder, Wapse of Wapserveen? Dan komt de Juniorcommissie ook nog langs op school!