Corso Frederiksoord

FREDERIKSOORD – 31 AUGUSTUS 2023 De laatste voorbereidingen worden getroffen: Frederiksoord maakt zich op voor het jaarlijkse bloemencorso. Elf corsogroepen, vier juniorgroepen, het kindercorso en diverse fanfares verzorgen in het weekend van 9 en 10 september een prachtig middag- en avondcorso. De bloemenbestelling is eruit en evenaart het recordjaar van 2015, met maar liefst 923.000 kleurige dahlia’s! Binnen het thema ‘Uitvindingen en Ontdekkingen’ hebben de groepen uiteenlopende onderwerpen gekozen, van de ontdekking van je angst tot de drukpers en van Willie Wortel tot stoom.

Op vrijdag 8 september rijden de wagens de tent in en worden daar geprikt met kleurrijke dahlia’s. Dit gaat tot diep in de nacht door, totdat de wagens helemaal klaar zijn. Met recht ‘De Nacht van Frederiksoord’ genoemd. Op zaterdag gaat de optocht om 13.30 uur van start met het kindercorso. De kinderen in de basisschoolleeftijd lopen, fietsen of rijden met hun versierde creaties, fietsjes of skelters over het parcours en halen de grote wagens van de corsogroepen en juniorgroepen op.

Vindingrijke prins en prinses
Voorop rijdt de feeënwagen, dit jaar geprikt door kinderen en ouders van basisschool De Kievitshoek uit Wilhelminaoord. Op de feeënwagen staan de bijzonder uitgedoste prins en prinses van het corso. Daarna volgen de vier juniorwagens en elf corsowagens. Tussen de wagens door wordt de optocht feestelijk aangevuld met fanfares en een dansgroep. ‘s Avonds rond 20.00 uur rijdt de optocht nogmaals. Nu zonder het kindercorso, maar wel met prachtig verlichte wagens. Samen zorgen ze voor een sprookjesachtige uitstraling.

Mozaïekfietsroute
Op zondag gaat het corsoweekend verder. In Frederiksoord en omliggende dorpen staan verschillende mozaïekborden opgesteld die iedereen kan bewonderen door mee te fietsen via de uitgestippelde mozaïekroute van ongeveer 20 kilometer. Voor de kinderen zijn er twee aparte kortere routes uitgezet van ongeveer 10 kilometer. Bijna 40 groepen uit de omgeving hebben er samen voor gezorgd dat er meer dan 80 borden te zien zijn. Ook deze mozaïekborden zijn geprikt met dahlia’s. Het prikken van de borden gebeurt al op de donderdag voor het corsoweekend. Zo zorgen de mozaïekborden vast voor een gezellige corsosfeer in aanloop tot het corsoweekend van 9 en 10 september.

Flodderfeest
Op het corsoterrein staat de grote tent waar het Flodderfeest het hele corsoweekend voor muzikaal vermaak zorgt. Er staan ook verschillende foodtrucks en er is een kleine kermis. Via het corsoterrein kan iedereen op zondag ‘De Tuinen van Frederiksoord’ oplopen waar alle prachtige wagens op het veld staan. Voor iedereen die de wagens nog even rustig en van dichtbij wil bewonderen. Ook kunnen bezoekers genieten van een drankje op het terras. Voor de kinderen is er vermaak in de vorm van: springkussens en een zandbak, of ze kunnen een glittertattoo laten zetten. Theater Abacus zal rondrijden met hun Steamroadster voertuigen, kortom vermaak voor iedereen. De toegang op zondag is gratis evenals de routekaarten voor de mozaïekroute. De routekaarten zijn te downloaden vanaf de website www.corsofrederiksoord.nl.

Meer informatie over het corsoprogramma, aanvangstijden en toegangsprijzen is ook op de website te vinden. Online een kaartje kopen kan ook via corsofrederiksoord.nl. De organisatie hoopt op een mooi weekend voor iedereen