Corso Frederiksoord

Corso Frederiksoord met andere Corso's op internationale erfgoedlijst van UNESCO?

Aanstaande donderdag wordt namelijk in Parijs bekendgemaakt of de Nederlandse corsocultuur een plek krijgt op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO. Minister van Engelshoven (OCW) heeft de corso’s voorgedragen. Alle Corso’s, waaronder Corso Frederiksoord, die zijn erkend als Immaterieel Cultureel erfgoed worden bijgeschreven op deze lijst.

Donderdag weten we het zeker!

Omdat “een corso veel meer is dan alleen een optocht. Het bouwen van de corsowagen en alles wat daarbij komt kijken, is een sociaal en creatief proces waar de hele gemeenschap gedurende een groot deel van het jaar mee bezig is. Jong en oud, man en vrouw werken samen, kinderen en jongeren worden intensief bij het corso betrokken, en de cultuur wordt overgedragen van generatie op generatie. Daarmee leveren de corso’s een grote bijdrage aan de sociale cohesie van hun gemeenschap.”

Donderdag bepalen de leden van het comité tussen 10:15 en 13:15 uur of het corso van Frederiksoord, samen met een heleboel andere corso’s op de lijst komen. Het is een erkenning. Je kan de vergadering donderdag volgen via: http://webcast.unesco.org/events/2021-12-16COM