Corso Frederiksoord

Corso Frederiksoord organiseert mozaïek puzzelfietstocht

FREDERIKSOORD – Dit jaar viert Corso Frederiksoord zijn 60-jarig bestaan. Echter verschijnen er geen corsowagens in de kolonie, maar wordt er een ‘coronaproof’ programma georganiseerd middels een mozaïek puzzelfietstocht door Frederiksoord en de omliggende dorpen. Zo is en blijft het tweede weekend van september nog steeds vrolijk, fleurig en gezellig!

Het was even schakelen voor de organisatie, maar vanwege de grote voorbereidingen die de organisatie, bouwers en vrijwilligers moeten treffen is het niet mogelijk om dit jaar een corso neer te zetten. Gelukkig is de organisatie creatief en ontstond er al snel het idee om de bestaande mozaïekroute uit te breiden en een gezellige invulling te geven. Op zondag 13 september organiseert Corso een mozaïek puzzelfietstocht vanuit ‘De Tuinen’ van Frederiksoord.

Naast de al bestaande mozaïekgroepen zijn ook de corsogroepen, bewoners, scholen, verenigingen, woongroepen en bedrijven uit de omgeving gevraagd om te helpen met het bouwen van mozaïeken. En nog steeds kunnen mensen zich opgeven om hun creativiteit te uiten op een mozaïekbord. Opgeven kan tot en met zaterdag 22 augustus a.s. via secretariaat@corsofrederiksoord.nl.

De, met dahlia’s geprikte, mozaïeken zullen te bewonderen zijn in Frederiksoord en de omliggende dorpen. De groepen mogen zelf het thema van het bord bedenken en de organisatie stelt de dahlia’s (incl. krammen) beschikbaar. Op zaterdag 12 september worden de borden beoordeeld door een professionele jury. En op zondag 13 september staan ze klaar voor de mozaïek puzzelfietstocht die 11.00 uur en 17.00 uur georganiseerd wordt vanuit ‘De Tuinen’. Vooraf opgeven voor deelname aan de mozaïek puzzelfietstocht is niet nodig.