Corso Frederiksoord

De gezelligste Mozaïekroute XXL van Corso Frederiksoord

FREDERIKSOORD – 15 AUGUSTUS 2021 Pak de fiets of neem de benenwagen en op naar Frederiksoord. Op zondag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur organiseert ’t gezelligste bloemencorso ‘de Mozaïekroute XXL’. Deze mooie fietsroute voert door de verschillende koloniën en omliggende dorpen met onderweg prachtige mozaïeken en andere kleurrijke creaties. Deelnemen aan de Mozaïekroute XXL is gratis en de route kan overal gestart en beëindigd worden. Onderweg zijn er diverse leuke activiteiten voor jong en oud.

 

Het tweede weekend van september staat voor velen in het teken van Corso Frederiksoord. Door Corona helaas geen optocht met wagens, kindercorso en feeënwagen, maar dus wel de ‘Mozaïekroute XXL’, een fiets- en wandelroute van ongeveer 20 kilometer door prachtig gebied. Bewoners, scholen, verenigingen en bedrijven uit Frederiksoord en omliggende dorpen zijn actief betrokken bij deze mozaïekroute: langs de route staan tal van mozaïekborden en andere bloemrijke creaties. Ook de tien corsogroepen hebben de afgelopen tijd hun creativiteit laten borrelen en tonen hun prachtige kunstwerken.

Muziek en entertainment

Onderweg zijn er op verschillende plekken leuke speel-, doe- en luisteractiviteiten voor jong en oud. De muziekvereniging VCE Westerveld zorgt voor muzikale gezelligheid op verschillende plekken langs de route. En met Oscar draait door is het optimaal genieten van soul, funk en disco. Langs de route staan diverse foodtrucks waar deelnemers terecht kunnen voor een hapje, een drankje of een heerlijk ijsje. Voor een langere pauze plof je neer bij een van de horecabedrijven langs de route en geniet je van een kop koffie met gebak, een heerlijke lunch, een bittergarnituur of ter afsluiting een lekker diner.

Kans op mooie prijzen

Onderweg kunnen deelnemers letters verzamelen die aan het einde van de fietstocht een slagzin vormen. Voor de kinderen is er een speciale puzzelfietsroute, ook zij kunnen onderweg letters verzamelen en hier dan een slagzin uit vormen. Deelname aan de Mozaïekroute XXL is gratis. Haal de routekaart  op bij een van de locaties langs de route of download hem hier van de website.