Corso Frederiksoord

De mozaïek(fiets)route van Corso Frederiksoord in voorbereiding!

FREDERIKSOORD – 21 JUNI 2023 Het Corso Frederiksoord komt er weer aan! De organisatie heeft al lange dagen achter de rug en is momenteel bezig met de mozaïek(fiets)route.

De mozaïek(fiets)route vindt dit jaar plaats op zondag 10 september van 11.00 – 17.00. De route start vanuit het Corsoterrein en bestaat uit een tocht door Frederiksoord en omliggende dorpen. De route leidt langs de vele prachtige mozaïeken met het thema Uitvindingen & Ontdekkingen die in Tuinen en diverse andere locaties opgesteld staan. Voor het volgen van de route kan gebruik worden gemaakt van de speciaal voor dit doel gemaakte routekaart. De routekaart is te downloaden van de site van Corso Frederiksoord. Voor kinderen is er een speciale mozaïek(fiets)route van ongeveer 10 km.

Tijdens de route kun je meedoen aan een puzzel waarmee je kans maakt op leuke prijzen. De finish van de mozaïek(fiets)route is weer op het Corso terrein. Om 17.00 is iedereen welkom op het festivalterrein in de tent. Daar worden de prijzen uitgereikt voor de wagens en de mozaïeken.

Voor de hele organisatie is het Corso terrein hetgeen waar alles samenkomt. Er is van alles te doen. Zo is er een kleine kermis, er staan foodtrucks en er kan een hapje en een drankje genuttigd worden. Dat laatste kan zowel in de tent op het terrein als op het terras bij de kas op de Tuinen. Op de Tuinen van Frederiksoord staan zoals vanouds de Corsowagens opgesteld en kunnen ze bewonderd worden. Voor de kinderen is er is naast de kermis ook ander vermaak zoals springkussens en de mogelijkheid om een glitter tattoo laten zetten!

Voor de mozaïekgroepen zijn er flyers rondgebracht en opgehangen om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om een mozaïek te gaan maken. Er waren vorig jaar vele mozaïek borden langs de route te zien. Dit jaar rekent de organisatie minstens op een aantal van 100 borden. Voor belangstellenden: informatie is te vinden op de website van het Corso en inschrijven voor het maken van een mozaïekbord kan nog tot 10 juli. Er wordt elk jaar gewerkt met categorieën voor de mozaïekborden. Dit jaar zijn de drie verschillende categorieën: een mozaïekbord, een 3D-ontwerp en kinderen die hun eigen mozaïekbord kunnen maken t/m 12 jaar. Alle drie de groepen hebben het thema uitvindingen en ontdekkingen.

Een mozaïekbord kun je met een willekeurige groep mensen maken. Je kunt met je buren, collega’s, een vereniging of een club vrienden aan de slag gaan. Het Corso Frederiksoord zorgt voor bloemen en voor krammen om de bloemen vast te zetten. De groep zorgt zelf voor het overige materiaal dat nodig is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mozaieken@Corsofrederiksoord.nl.