Corso Frederiksoord

Enthousiaste deelnemers aan de masterclass

FREDERIKSOORD – 7 MAART 2023 Maandagavond 6 maart organiseerde de Juniorcommissie van Corso Frederiksoord een masterclass voor de juniorgroepen én voor nieuwe geïnteresseerde junioren uit Frederiksoord en omgeving. Doel van de masterclass: de junioren nog meer leren over het bouwen van een eigen wagen. Tijdens deze eerste masterclass leerden de jongeren alles over het maken van een maquette en het verlichten van hun corsowagen. Meer info www.corsofrederiksoord.nl.

Een van de verbeterpunten van de jury was om meer te werken met verlichting op de wagens, zodat de juniorwagens tijdens het Avondcorso nog mooier tot hun recht komen. De Juniorcommissie sprong hier enthousiast op in en bedacht direct dat het ‘een heel leuk item was om mee te nemen voor een masterclass’.

 

 

Maquettes en verlichting 

Henri van Heerde en Remco Wiegman, beide al jaren betrokken bij Corso Frederiksoord, verzorgden de masterclass. In april presenteren alle corsogroepen hun maquette: het ontwerp van de corsowagen die zij gaan bouwen. Henri en Remco leerden de jongeren hoe je een maquette kunt uitwerken, maar ook hoe je deze kunt presenteren. Daarnaast gaven ze veel informatie hoe je een wagen goed kunt verlichten, welke verschillende technieken je daarbij kunt gebruiken, zoals het gebruik van zonnepanelen. De jongeren waren enorm gemotiveerd en dachten gelijk na hoe zij komend jaar hun wagen wilden bouwen. Diverse enthousiaste ideeën om hun wagen te verbeteren ten opzichte van vorig jaar vlogen over tafel

Tweede keer Juniorcorso 

Tijdens de optocht van Corso Frederiksoord vorig jaar deden de juniorwagens voor het eerst aan de optocht mee. Corso Frederiksoord heeft al jaren een Kindercorso, waarbij (jonge) basisschoolkinderen met hun versierde fiets of skelter het corso openen. De kinderen die daar net te oud voor zijn, maar weer te jong om een hele corsowagen te bouwen, vallen hierdoor in een gat. Om alle kinderen en jongeren toch te blijven betrekken bij Corso Frederiksoord kwam het plan voor een Juniorcorso, mede mogelijk dankzij het fonds voor cultuurparticipatie van gemeente Westerveld. Iedere groep kreeg van het corso een onderstel ter beschikking om zo hun eigen wagen te bouwen.

Geef je op! 

Het Juniorcorso is bedoeld voor de jeugd van 10 t/m 26 jaar. Ook dit jaar kunnen jongeren zich opgeven om met hun vriendengroep mee te doen aan het corso in Frederiksoord in het tweede weekend van september. Inschrijven kan tot eind mei. Voor meer informatie kun je terecht bij