Corso Frederiksoord

Geslaagd Corso weekend in Frederiksoord

FREDERIKSOORD – 13 SEPTEMBER 2022 Een geweldig mooi corsoweekend! Zo kijkt het bestuur terug op het afgelopen weekend. Druk, gezellig en prachtig weer. Maar vooral: eindelijk weer een optocht met prachtige corsowagens, een kindercorso, de juniorwagens, muziekkorpsen en een openingsact vol nostalgie. Langs de weg stonden mozaïekborden, gepimpte kisten met bloeiende dahlia’s, gekleurde fietsen en andere creaties. Ook het avondcorso werd goed bezocht. Zaterdag trok het corso meer dan 5000 bezoekers! De wagenprijs, toefenprijs en ereprijs gingen naar corsogroep de Roomboot BV. De verlichtingsprijs en publieksprijs gingen naar corsogroep de Bauers en de figurantenprijs ging naar corsogroep Wapserveen. Ook was er een eerste prijs voor mozaïekgroep Autobedrijf Bovenkamp. Meer info: www.corsofrederiksoord.nl

Het was een mooie en kleurrijke jubileumeditie. Het corso opende met een groep ouderen op nostalgische en mooi versierde fietsen; sommige fietsen dateerden zelfs uit 1920. Een knipoog naar allereerste begin van het floraliacorso, toen nog met versierde fietsen een met bloemmotieven versierde auto. Het plezier en enthousiasme van alle deelnemers spatte er vanaf. Ook de kinderen van het kindercorso genoten van de aandacht. De prins en prinses dansten en zwaaiden vrolijk naar het publiek en genoten van hun rol. Ook de juniorgroepen waren in hun elan. Zonder twijfel zien we de juniorgroepen volgend jaar weer. Omroeper Andries Ophof ontving uit handen van corsogroep de Handige Handjes een oorkonde; hij bleek al 25 jaar ‘de stem’ van het corso.

Honderd mozaïeken

Ook de Mozaïekfietsroute op zondag was een groot succes, met onderweg allerlei activiteiten. De Brinkzangers uit Havelte zongen de deelnemers toe bij het Koloniekerkje en bij de Maartjestuin stond popkoor Uffelte. Er was een continue stroom van fietsers door Frederiksoord en omgeving. Het was zonnig en lekker warm dus ook op de terrassen was het goed vertoeven. De route voerde langs 100 mozaïeken, tien corsowagens, vijf juniorwagens, de feeënwagen en de mooie creaties van het kindercorso. Voor de kinderen waren er twee kinderpuzzeltochten en speciale kinderactiviteiten Na afloop genoten deelnemers op het foodplein bij de feesttent. Ook was er een sneltekenaar, een springkussen en muziek van VCE Westerveld. In de feesttent was de hele zondagmiddag muziek van Bittersweet en dj Marthijn. De jeugd kon zich het hele weekend goed vermaken op het kermisterrein.

De Nacht van Frederiksoord

Vrijdagmiddag en -avond, en voor sommige groepen tot de volgende ochtend, werden de corsowagens geprikt. KC de Bron was er met kinderen, ouders en leerkrachten om de feeënwagen te prikken. Nieuw dit jaar waren de juniorgroepen die ook tot laat in avond aan het prikken waren. Op donderdag werd op de basisscholen, erven, in schuren en in de straten druk gebouwd en geprikt aan de mozaïekborden en creaties. De corsogroepen prikten gezamenlijk 588.000 dahlia’s en de mozaïekgroepen samen 205.000.

Flodderfeest

In het tentfeest op zaterdagavond met muziek van Stoot! en dj Marthijn was het druk. De tent was afgeladen en iedereen genoot! Het feest ging tot in de late uurtjes door.

Prijsuitslagen