Corso Frederiksoord

Enthousiaste deelnemers aan de masterclass

FREDERIKSOORD – 20 APRIL 2023 De corsogroepen hebben weer zin in de volgende editie van Corso Frederiksoord. Dat bleek wel tijdens de jaarlijkse maquette-avond waar de corsogroepen hun maquettes presenteerden aan collega-corsogroepen, bestuur, commissieleden, juryleden en andere belangstellenden. Het thema is dit jaar ‘Uitvindingen & Ontdekkingen’. Een thema waarin de corsogroepen hun ideeën en creativiteit prima konden uiten. Ook de juniorgroepen hadden hun presentatie goed voorbereid. De masterclass werpt duidelijk z’n vruchten af. Corso Frederiksoord vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september.

De maquette-avond vond plaats bij Camping de Moesberg in Nijensleek en is feitelijk de aftrap van het nieuwe corsoseizoen. De Moesberg is een van de corsogroepen die al jarenlang meedoet met het corso; ieder jaar worden de campinggasten weer opgetrommeld voor het fleurige evenement: niet het grootste maar wel het gezelligste corso! Uitvindingen & Ontdekkingen, een mooi en veelzijdig thema. Dat belooft wat voor de optocht in het tweede weekend van september. Dan komen de wagens voorbij met onderwerpen als: stoom, ontdekking van je angst en luchtvaart. Er waren ook twee juniorgroepen aanwezig die voor de tweede keer gaan meedoen. Met het volgen van de Masterclass zijn ze nog beter voorbereid op het ontwerpen, bouwen en prikken van hun juniorwagen. Een van de groepen heeft als thema stoomtrein. Dit jaar doen er elf corsogroepen mee. Nieuwkomer Corsogroep Nortepé doet dit jaar met een mozaïek mee en volgend jaar met een corsowagen. We zijn heel benieuwd!

 

Corsokrant

Ook een mooie ontdekking, terug van weggeweest: de Corsokrant! Die wordt dit jaar gelukkig weer op papier uitgebracht en zal bij velen in Frederiksoord en omgeving op de deurmat vallen. Dé manier om in de stemming te komen! Met dank aan de samenwerking met ‘Rondom vandaag de Stellingwerven’ kijken we uit naar de verschijning van deze mooie krant met verhalen en foto’s over Corso Frederiksoord.

Nieuwe voorzitter

Voor de kersverse voorzitter Marjolein Rink was dit haar eerste maquette-avond. Ook Marjolein genoot als ieder ander van deze avond. Marjolein is al jaren betrokken bij het corso onder andere via muziekvereniging VCE Westerveld; de verenigingsleden verzorgen het parkeren en treden ook regelmatig op. Ook heeft ze bij verschillende wagens geholpen met prikken. ‘Ik ben mij volop aan het verdiepen in de verdere organisatie samen met het bestuur en de commissies. Ontzettend leuk om te zien hoeveel energie er zit binnen de diverse commissies en de vele vrijwilligers van wie sommige al volop in de voorbereiding zitten voor het tweede weekend van september,’ aldus Marjolein Rink, die ernaar uitkijkt om iedereen (weer) te ontmoeten en er samen een geweldig weekend van te gaan maken

Bloemencommissie

Bas Bovenkamp ontving van het bestuur een presentje voor zijn jarenlange werkzaamheden in de bloemencommissie. Komende editie wordt zijn laatste als lid van de bloemencommissie.

Geef je op voor het Juniorcorso!

Geef je op voor het Juniorcorso! Het Juniorcorso is bedoeld voor de jeugd van 10 t/m 26 jaar. Ook dit jaar kunnen jongeren zich opgeven om met hun vriendengroep mee te doen aan het corso in Frederiksoord in het tweede weekend van september. Inschrijven kan tot eind mei. Meer informatie kun je aanvragen bij de  juniorcommisie via e-mail.