Corso Frederiksoord

Jubileumeditie Corso eindelijk op de weg

FREDERIKSOORD – 6 april 2022 In het tweede weekend van september staat heel Frederiksoord en omliggende dorpen in het teken van Corso. Dit lijkt nog ver, maar achter de schermen zijn de corsogroepen druk bezig met de voorbereidingen. Afgelopen woensdagavond was de jaarlijkse maquettepresentatie waarbij iedere groep op zijn eigen wijze een presentatie gaf over de toekomstige wagen. Er was een grote opkomst aan bouwers en betrokkenen en daarmee ontzettend veel enthousiasme, begrijpelijk want na twee jaar een aangepast programma te hebben moeten draaien heeft iedereen zin om de jubileumeditie ‘Corso 60 jaar – Vermaak oe!’ groots uit te pakken.

‘Eindelijk, we mogen’, aldus voorzitter Joost Ottink. Ondanks dat er de afgelopen twee jaar zeker niet stilgezeten is en het bestuur ook positief terugkijkt op het alternatief van destijds, is dit toch echt waarvoor de organisatie het doet. De uitgestelde jubileumeditie kan plaatsvinden zoals het hoort: groots, vrolijk, gezellig en dat een heel weekend lang. De thema’s van de wagens zijn heel divers en vormt een aantrekkelijk mix voor het publiek. Denk hierbij aan ‘Great barrier reef’, ‘Tijdmachine’, ‘Adventure’ en bijv. ‘Piratencultuur & Vinyl’.


Daarnaast zijn er ook vaste elementen die het feest compleet maken, zoals de mozaïekroute op zondag met activiteiten voor jong en oud, het kindercorso, de kermis en het Flodderfeest.