Corso Frederiksoord

Binnen het thema ‘Uitvindingen & Ontdekkingen’ bouwden dit jaar in totaal 16 groepen een corsowagen en kleurden vele mozaïekborden de toegangswegen naar Frederiksoord. Ondanks de tropische temperaturen wisten ruim 5000 bezoekers het Corso te bezoeken. Met name het avondcorso werd druk bezocht. 

Door de voorzorgsmaatregelen, zoals watertappunten en extra EHBO langs het parcours, kon iedereen volop genieten. Aan de ouderen en woongroepen die een arrangement hadden geboekt werd extra water uitgedeeld. En gelukkig was ook het publiek vindingrijk, want een paraplu werd al snel een parasol.

Corsogroep VVV grote winnaar

Met het onderwerp ‘Kracht’ werd corsogroep VVV de grote winnaar. Met een enorme Space Shuttle imponeerde deze ervaren groep de jury. Naast de ‘Wagenprijs’ won de groep ook de ‘Verlichtingsprijs en de ‘Ereprijs’. Corsogroep Wapserveen ging met de ‘Publieksprijs’ naar huis. De ‘Figurantenprijs’ werd gewonnen door corsogroep de Mandenmakerij. Corsogroep Vledderveen sleepte de toefenprijs in de wacht. Bij het juniorcorso was de eerste prijs voor ‘Team Randgeval’, met het onderwerp ‘Cowboys & Indianen’ wisten zij de jury het meest te overtuigen.

Mozaïeken

Op de zondag kon jong en oud genieten van een prachtige mozaïek(puzzel)fietsroute. Startend in ‘De Tuinen’, waar de corsowagens opgesteld waren en er voor kinderen van alles te beleven viel, werd er door Frederiksoord en omgeving gefietst. Van Einstein tot Willie Wortel, alles kwam voorbij. De eerste prijzen in de verschillende categorieën waren er voor Corsogroep Nortepé (3D), De Driesprong uit Eesveen (kinderen) en voor de Feestgroep en Buitengewoon Havo was er gedeeld eerste prijs (plat bord). Aan het einde van de fietstocht was er voor ieders wat wils, want het gehele weekend was er het ‘Flodderfeest’, een kermis en diverse foodtrucks.

‘Wat was het een geweldig weekend! We zijn heel trots op het resultaat dat er met elkaar is neergezet. Noteer 14 en 15 september 2024 alvast in de agenda. Wij hebben nu alweer zin in volgend jaar’, aldus voorzitter Marjolein Rink.