Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

Groep Nortepé

"gezelligheid een groot goed"

De allereerste corsogroep uit Noordwolde! Een aantal actieve en creatieve mensen die elkaar kennen van Speelland Noordwolde hadden in 2022 de wens om met elkaar een corsogroep te starten. Na de nodige research begon het uitwerken van het plan.
 
In 2023 begon de groep echt vorm te krijgen. Een naam werd gekozen, de groep werd uitgebreid en een kenmerkend eigen logo met een blauwe dahlia, als verwijzing naar het Speelland blauw, werd ontworpen. In voorbereiding op het bouwen van een corsowagen werd het eerste project een 3D-mozaïek. En met succes! Hun sterrenstelsel met verschillende planeten behaalden meteen de eerste prijs.

Het aanschaffen van een onderstel en materialen voor een corsowagen moet bekostigd worden en daar is de groep druk mee bezig. Verschillende activiteiten werden en worden georganiseerd zoals een bingo, spelletjesmiddag en een dropping voor een financiële steun en naamsbekendheid! In 2024 bouwen zij hun eerste corsowagen binnen het thema: Dromen. We zijn zeer benieuwd wat de groep gaat bouwen!

De groep is inmiddels zeer actief op sociale media dus wil je hun ontwikkelingen en activiteiten volgen kun je op onderstaande link klikken om hen te volgen.