Corso Frederiksoord

Mozaïekgroep aanmelden

Aanmeldformulier Mozaïekroute

Onderstaand formulier liefst zo volledig mogelijk invullen. Deze gevens kunnen naderhand nog aangepast worden, maar zijn vooral bedoeld voor een voorlopige schatting.


    Jouw privacy is belangrijk voor ons. In onze privacyverklaring  wordt uitgelegd hoe we persoonsgegevens gebruiken die we over jou verzamelen als “deelnemer van de Mozaïekenroute”.

    Communicatie
    De uitwisseling van informatie gaat zo veel mogelijk per e-mail (mozaieken@corsofrederiksoord.nl): aanmelding, bestellijsten dahlia’s, aangeven voorkeurslocatie, uitwerking route en dergelijke.

    Bloemen
    Meet het aantal m² aan bloemen op en rond dit af op een halve m² per benodigde kleur. De beschikbare kleuren zijn terug te vinden in het document ‘bloemenkeuzelijst mozaïeken 2023’, deze zal later gedeeld worden. In het verleden is gebleken dat voor de mozaïekborden regelmatig kleine hoeveelheden van een kleur nodig zijn. Er zijn hiervoor ‘reserve kratten’ op de afhaal locatie aanwezig. Hier kun je zelf een klein aantal bloemen uit halen dat je nodig bent. Geef deze aantallen wel even door in het bestelformulier, zodat we een inschatting kunnen maken van de benodigde ‘reserve bloemen’.
    De definitieve bestelling dient vóór 24 augustus gestuurd te worden naar: Bloemencommissie@corsofrederiksoord.nl en mozaieken@corsofrederiksoord.nl Alle bestellingen die we na deze datum ontvangen, kunnen we helaas niet meer in behandeling nemen. Dit betekent dan dus dat er geen bloemen beschikbaar zullen zijn voor jouw mozaïek.
    Op donderdag 7 september vanaf 8:00 uur kunnen de bloemen opgehaald worden in de Corso tent op het Corso terrein in Frederiksoord.
    Let op! Dit is dus een andere locatie dan vorig jaar!

    Beoordeling & Prijzen
    We willen jullie vragen de borden zaterdag 9 september uiterlijk om 9 uur aan de weg te zetten. De jury zal zaterdag tussen 9 en 14 uur langskomen om te jureren. In verband met het behoud van de kwaliteit van de bloemen is het advies de borden echter ook niet eerder dan vrijdagavond aan de weg te plaatsen.

    Dit jaar kun je, je opgeven voor 3 categorieën mozaïeken;
    Bord / 3D / Kinderen t/m 12 jaar.
    Voor elke groep is er een 1e prijs te winnen.
    De bekendmaking van de winnaars zal op zaterdag door middel van het plaatsen van de prijzen op/bij het winnende mozaïekbord zijn, via Social Media en op zondag rond 17.00 uur in de Corso tent. We hopen dat jullie hier allen bij zullen zijn.

    Retouren
    De bloemen worden geleverd in kratten, op deze kratten zit statiegeld voor het Corso.
    De lege kratten dienen vrijdagavond 8 september weer teruggebracht te worden op dezelfde locatie als waar ze zijn opgehaald. Zet hierbij de kratten op de trailer/aanhanger die aanwezig is op het terrein.

    Voor degenen die nog niet precies weten wat een mozaïek is, staan hieronder nog een aantal belangrijke zaken uitgelicht.


    Wat is een mozaïek
    Een mozaïek is een bord of object dat een onderwerp uitbeeldt waarbij het geprikt is met voornamelijk dahlia’s (richtlijn minimaal 90% dahlia’s).
    Een mozaïek is niet altijd enkel een “bord”, dus wees creatief!


    Maken van een mozaïek
    Het bord (ondergrond) voor de bloemen dien je zelf te regelen; denk aan tempex of een schuimvormige isolatie, houd er rekening mee dat deze materialen misschien extra steun nodig hebben door bijv. een plaat of betonijzer en dat het stevig en watervast is.
    Denk hierbij ook aan een schoor/schuine lat die het bord aan de achterkant ondersteunt. Je bord komt beter uit de verf als hij iets los van de grond staat.


    Sfeerverlichting
    Om ook het gevoel van het avondcorso te kunnen beleven, vragen we, mits mogelijk, om de mozaïek te verlichten voor de avond. Afhankelijk van de gekozen locatie kan er vast een beetje stroom geleend worden van een aanwonende, of misschien heb je wel verlichting op batterijen? Ook hiervoor stellen we geen grenzen aan de creativiteit.


    Thema 2023: ‘Uitvindingen & Ontdekkingen’
    Het thema voor dit jaar is ‘Uitvindingen en Ontdekkingen’. De ontwerpen van de mozaïeken bij voorkeur passend binnen dit thema. Dit wordt meegenomen in de jurering.


    Criteria Mozaïekborden
    Categorie:
    Dit jaar geef je, je op voor een categorie mozaïeken: een mozaïek bord, 3D mozaïek of de categorie kinderen t/m 12 jaar.
    Maak je enkel een plat bord? Dan val je onder de categorie ‘mozaïek bord’.
    Maak je een 3D mozaïek? Dan werk je met breedte, hoogte en diepte.
    Wordt het mozaïek gemaakt door kinderen t/m 12 jaar? Dan mag je, je voor deze categorie opgeven en maakt de vorm/ uitvoering van het Mozaïek geen verschil. Geef je keuze aan in het aanmeldformulier. Er zal gejureerd worden per categorie.
    Totaalbeeld:
    Komt het thema van het Corso duidelijk over en is de afbeelding passend bij het thema? Gaat het om een groep borden; komen deze als geheel over en passen de borden/ objecten mooi bij elkaar?
    Afwerking:
    Allereerst, bij de randafwerking willen we geen tempex meer zien en moet de manier van randafwerking passend zijn bij het thema. Ook de manier waarop het bord is geplaatst is van belang: staat het bord op stenen, schragen o.i.d. en past dat bij het bord? Ten slotte is de verfijning in de borden door bv. knippen van bloemen – waardoor er een strakkere vorm ontstaat – van belang.
    Kleurencombinatie:
    Passen de kleurstellingen mooi bij elkaar en is er diepte in de borden ontstaan door gebruik van lichtere en donkere kleuren? Maken de kleuren het thema duidelijker of is dit juist het tegenovergestelde?
    Plaatsing:
    Is de afstand vanaf de weg ongeveer gelijk bij elk bord (bij meerdere mozaïeken), wat zorgt voor een duidelijk beeld? Waarop is het bord geplaatst (liefst ook eenheid bij meerdere borden) en is de hoogte van de borden op elkaar afgestemd, rekening houdend met heg bomen e.d.? Vb. Sommige borden staan rechtop en andere in dezelfde straat staan dan weer schuin geplaatst.

    Nog even alle data op een rijtje
    – Aanmelden vóór 10 juli.
    – Bloemen bestellijst inleveren vóór 24 augustus.
    – Afhalen van bestelde bloemen op
       donderdag 7 september vanaf 8.00 uur.
    – Retourneren lege kratten op vrijdagavond 8 september.
    – Jurering Mozaïeken zaterdag 9 september
       tussen 9.00 en 14.00 uur.
    – Prijsuitreiking in de Corso tent zondag 10 september
       rond 17 uur.