Corso Frederiksoord

Juniorcorsogroepen:

Bijenvolk

"kom d'r bij"

Bijenvolk

Juniorgroep “Bijenvolk” bestaat uit zeven vrolijke kinderen uit Vledder en Wapse, namelijk: Judith 11 jaar, Nick 10 jaar, Twan 11 jaar, Fenna 8 jaar, Jurre 11 jaar, Dex 7 jaar en Jip 10 jaar.
Een aantal van hen zijn broer of zus van elkaar, maar de meeste kennen elkaar van het voetballen bij voetbalclub BEW uit Vledder. Toen de groep kinderen hoorde dat er een juniorcorso zou komen, werden ze enthousiast en leek het hen een goed plan om mee te doen!

Het thema voor de wagen moest eerst bedacht worden. Iets met boeren misschien? Er was al een andere groep die dat onderwerp had gekozen. Opa Twan kwam met een ander idee: bijen. Dat werd goed ontvangen door de groep!
“Kom d’r bij”, een mooie slogan en de naam van de wagen. Een bijenkorf met een koningin kan niet ontbreken, maar ook de werkbijen zijn d’r bij! Heel veel bloemen maar ook stro en mooie toefen worden gebruikt voor de wagen.

Een quad gaat de kar trekken, zo vertellen de kinderen, “want dan hoeven wij de wagen niet te trekken”.
De gezellige vrolijke kinderen hebben er allemaal zin in. De meeste kennen het corso wel maar hebben nog nooit eerder meegedaan op Twan na, die wel eens met het kindercorso heeft meegedaan.

De lieve mooie bijtjes die rond bewegen komen het publiek ook wat brengen!