Corso Frederiksoord

Juniorcorsogroepen:

de Buiterhorststokkers

"eerste keer"

de Buiterhorststokkers

Juniorgroep “de Buiterhorststokkers” bestaat uit drie goede vrienden uit Vledder. De naam van hun groep is een mix van hun achternamen. Levi van 10, Sil van 9 en Finn van 9 kennen elkaar van basisschool OBS de Hoekstee en zitten in groep 6. Vorig jaar zaten ze bij elkaar in de klas. Jammer genoeg dit jaar niet meer, maar samen lol maken en een wagen bouwen dat kunnen deze jongens wel!

Het onderwerp dat zij hebben gekozen is Roblox. Dit is een gamespelletje dat de jongens allemaal wel gespeeld hebben.
In het spel heb je een eigen poppetje dat allerlei verschillende spelletjes speelt. De jongens figureren naast hun wagen als zo’n poppetje. De wagen zelf is Noob, een personage uit het spel. Het plan om iets op het hoofd te doen was snel gemaakt en ook over de accessoires die bij het poppetje horen is nagedacht.
Het materiaal dat zij voor de wagen hebben gebruikt is vooral hout en veel bloemen.

 

Het wordt voor alle drie de jongens de eerste keer dat ze gaan meedoen met het corso. Wel hebben twee jongens een keer mogen meedoen als figurant op een corsowagen, maar toen waren ze wat kleiner. Op school kwam de juniorcommissie langs en vertelde over het meedoen met het corso met je eigen wagen. Nou dat vonden Levi en Sil wel een heel goed idee. Ze vroegen hun vriend Finn erbij en zo ontstond de groep. Ze bedachten hun groepsnaam door een mix van hun achternamen. De jongens hebben er ontzettend zin in!