Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

De Bauers

"publiek krijgt een spektakel te zien"

De naam van deze groep is uit een geintje in 2019 ontstaan, want voor het Corso moet je een wagen ‘bouwen’ en zijn ze dus ‘bouwers’.  Die naam moest wel wat aangepast worden en aangezien de letter ‘a’ in de naam van groepsleidster Sasja Visser zit, werd de groepsnaam de Bauers.

De groep is in de huidige samenstelling vrij nieuw, maar deze bouwgroep is een afvaardiging van de Blokkers (oude corsogroep) die meer dan 30 jaar heeft meegedaan met het Corso Frederiksoord. Ervaring genoeg in huis!

In de winter wordt een plan voor de wagen gemaakt en in april/mei wordt er begonnen met het bouwen van de wagen. In juli wordt er twee avonden per week aan de wagen gebouwd tot het geheel klaar is om op de dag voor het Corso de wagen met dahlia’s te voorzien. Er is een duidelijke groepsverdeling waar
ieder zijn specifieke kennis in kan uiten. Zo is er een bouwgroep, toefengroep en een figurantengroep.

De groep vindt het belangrijk om een strakke wagen neer te zetten waarbij onder andere de focus ligt op netjes prikken. Voor zover mogelijk (i.v.m. de bosrijke omgeving) proberen zij de wagen ‘groot’ mogelijk te maken, zodat het publiek een spektakel te zien krijgt. Het is een hechte en trouwe groep die het vooral erg belangrijk vindt dat Corso Frederiksoord behouden kan blijven.