Corso Frederiksoord

Mozaïekgroepen:

De Delle

"samen een geheel vormen"

De mozaïeken van De Delle staan de laatste jaren voor camping de Moesberg langs de Hoofdweg in Nijensleek. De plaats van het bord is ongeveer het midden van de buurtgemeenschap die samen de mozaïeken maken.

Vroeger maakte ieder gezin zijn eigen bord en zette dit voor het huis in de tuin. Het maken van de borden gebeurde gezamenlijk in de stal van Hoeve de Delle. Dit kon wel eens door gaan tot in de kleine uurtjes. Hieruit is de huidige werkwijze ontstaan. Het mozaïekbord van de Delle bestaat uit kleine borden die samen een geheel vormen. Mozaïekgroep de Delle viert in 2021 haar 50 jarig bestaan.

Eind april wordt de wagen tevoorschijn gehaald en begint de groep met het slopen van het materiaal van de wagen van het vorige jaar, daarna wordt er langzaam opgebouwd op de donderdag en afgesloten met een bak koffie.

De groep bouwt een wagen voor het publiek, iets wat de mensen aanspreekt en een beetje gekkigheid hoort daar wel bij. Ze proberen altijd een open wagen te bouwen die groot lijkt maar qua bloemen prikken minder intensief is.

De figuranten zijn ook campinggasten en er is altijd veel plezier met elkaar. Iedereen durft zich uit te leven. Dit feest op de weg heeft al meerdere malen de Publieksprijs in de wacht gesleept.