Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

De Handige Handjes

"om het publiek te vermaken"

In 1996 ontstond op een zaterdagavond in de Flodderfeesttent het idee om met de vriendengroep uit Vledder een corsowagen te gaan bouwen. Er was wel enige kennis omdat een aantal vrienden ouders hadden die bij oud corsogroep de Kok meededen, maar het was toch nog ontdekken hoe zo’n wagen bouwen in z’n werk ging. Met hulp en tips van de technische commissie van het corso deed hun eerste wagen mee met de optocht in 1997 met onderwerp ‘de Bakkerij’.

Deze gezellige vriendengroep dacht na over een naam. Eigenlijk vonden ze dat ze allemaal linkerhanden hadden maar dat klonk niet positief, dus werd de naam de Handige Handjes bedacht.
Gezelligheid is de drijfveer van deze groep! Met elkaar leuk bezig zijn en samen het project aangaan. Het doel van de groep is vooral om het publiek te vermaken, dit is voor hun belangrijker dan de winst. Het bouwwerk hoeft niet altijd groots of spectaculair te zijn. Wanneer het publiek geniet en klapt voor hun wagen is de groep zeer tevreden.

Met zo’n 25 jaar aan ervaring, waarbij er nog steeds leden meedoen die vanaf de start betrokken zijn, heeft deze groep ook vernieuwing met jonge creatieve mensen. Zo blijft de groep geprikkeld en ontstaan nieuwe ideeën. De Handige Handjes hebben hun eigen vaandel, dat geeft net dat extra gevoel van verbinding. Samen een corsogroep zijn en uitstralen!

Direct na het corso wordt er al gebrainstormd over het plan van de volgende wagen, dit gaat gepaard met heel wat gezellige avonden om zo in het voorjaar klaar te zijn met het plan en aan de slag te gaan. Voorheen werd de wagen eerst in Vledder gebouwd maar sinds kort gebeurt dat in Frederiksoord. Zo’n 3 weken voor het corso verhuist de wagen naar een schuur in Vledderveen binnen verder gewerkt kan worden. Dan begint het proces van tempexen, papier marche en al het andere wat verder nog nodig is. Wel is de uitdaging dat er goed rekening gehouden wordt met de afmeting van het bouwwerk, zodat deze door de deur van de schuur past.

De Handige Handjes zijn een gezellige vriendengroep die het publiek wil vermaken en laten genieten van hun wagen!