Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

De Kolonie

"Bedankt voor de koffie, Hennie!"

Corsogroep ‘De Kolonie’ is opgericht in 2001 en neemt dus al ruim 20 jaar deel aan dit evenement.
De Maatschappij van Weldadigheid stichtte rond 1820 koloniën in dit gebied en aangezien ‘de roots’ van deze groep in dit gebied ligt vonden zij De Kolonie een toepasselijke naam voor hun groep.

De wagen is van origine afkomstig van Corsogroep de Eendracht, toen die stopte heeft ‘De Kolonie’ de wagen overgenomen. Leuk weetje: het is een zelfrijdende wagen.

Met een niet al te grote vriendengroep wordt er elk jaar weer gezorgd om een prachtige wagen te bouwen, waarbij ze regelmatig in de prijzen vallen. Logisch ook, aangezien er 20 jaar ervaring in huis is. Gezelligheid met elkaar en de sfeer rondom het corso is voor hen de drijfveer om mee te doen. In de loop van het jaar begint de groep met bouwen, dit gebeurt altijd op een vaste avond.

In 2021 bracht de groep een ode aan de in dat jaar overleden Hennie Veldmeijer die de groep altijd trouw voorzag van een lekker bakje koffie tijdens het bouwen. Vanwege corona kon er dat jaar alleen een mozaïekroute gehouden worden en dus bouwde de groep een prachtig mozaïekbord met als afbeelding het bakje koffie en de tekst ‘Bedankt voor de koffie Hennie! De Kolonie’. De groep behaalde een derde plaats met dit kunstwerk.