Corso Frederiksoord

Mozaïekgroepen:

De Menning

"dit mooie evenement omarmen"

In 1981 is de eerste mozaïekgroep in Wilhelminaoord gestart; de Blokkers. Door het enthousiasme van deze groep heeft woonzorgcentrum de Menning na enkele jaren besloten ook een mozaïekborden te gaan maken.

Mozaïekgroep De Menning is uit de Maatschappij van Weldadigheid ontstaan en voelt zich ook bij deze omgeving betrokken. In het begin deden ook bewoners van het woonzorgcentrum de Menning mee met het bloemenprikken, echter de laatste jaren is dat niet meer haalbaar voor de bewoners. Nu wordt dit gedaan door een groep betrokken vrijwilligers. Sommige bewoners zijn nog wel betrokken bij het bloemen uitzoeken en aangeven. Een aantal bewoners van de Menning zijn in het verleden actief geweest als wagenbouwer en/of prikker.

“Voor ons is het belangrijk dat we dit mooie evenement uit eigen omgeving omarmen en onze bijdrage daarin leveren.” De bewoners van de Menning genieten zichtbaar van de mozaïeken, maar ook van het bezoek van het Corso op zaterdagmiddag. Daarna nemen we in de Menning traditiegetrouw koffie met oliebollen… en dat in september!