Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

De Moesberg

"een beetje gekkigheid hoort daar wel bij"

Groep de Moesberg komt uit Nijensleek en de wagen wordt gebouwd door medewerkers en gasten van Camping de Moesberg onder leiding van Marinus Baas.

Deze groep bouwt de corsowagens sinds 2012, maar is ontstaan uit groep Nijensleek die al jaren mee deed met de corso.

Het werd met de vorige groep steeds moeilijker om de wagen klaar te krijgen, aldus groepsleider Marinus. Zij bouwden dan de laatste weken met het Moesberg team een hele week elke dag om de wagen af te krijgen. Na een paar jaar gaf het team van de Moesberg aan zelf een wagen te willen bouwen en zo ontstond de huidige groep. Hun eerste wagen kreeg een prachtige Poedelprijs.

Niet alleen het team van de Moesberg werkt hard aan de wagen maar ook de campinggasten vinden het een eer om mee te mogen doen, en zijn altijd zeer gemotiveerd. Dit geeft de hele groep een enorme boost om met z’n allen er iets moois van te maken.

Eind april wordt de wagen tevoorschijn gehaald en begint de groep met het slopen van het materiaal van de wagen van het vorige jaar, daarna wordt er langzaam opgebouwd op de donderdag en afgesloten met een bak koffie.

De groep bouwt een wagen voor het publiek, iets wat de mensen aanspreekt en een beetje gekkigheid hoort daar wel bij. Ze proberen altijd een open wagen te bouwen die groot lijkt maar qua bloemen prikken minder intensief is.

De figuranten zijn ook campinggasten en er is altijd veel plezier met elkaar. Iedereen durft zich uit te leven. Dit feest op de weg heeft al meerdere malen de Publieksprijs in de wacht gesleept.