Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

De Roomboot BV

"details en afwerking "

De Roomboot BV bestaat sinds 1978. De naam is een samenstelling van de oprichters namelijk: Geert Room, Filip Boot, Meine Veen, Jan Bosma, Albert Visser, Henk Ellen.
Ook al is de groep in de jaren wat ververst, de verbanden met de oorspronkelijke oprichters zijn er nog steeds. En de tractor van Meine Veen wordt nog steeds gebruikt om de wagen te trekken. De groep bouwt ook nog steeds op dezelfde locatie in Nijensleek bij familie Room.

Het bouwen start al bij de afsluiting van het vorige jaar. Voorafgaand op deze avond komt een beperkte groep bij elkaar om onderwerpen uitzoeken voor het volgende jaar. Hierbij worden 10 onderwerpen samengesteld en uitgewerkt. Elke bouwer mag daarna zijn top 3 kiezen. Het onderwerp met de meeste stemmen worden gekozen om te gaan bouwen.

 

Als het onderwerp is gekozen komt weer een andere beperkte groep samen om het onderwerp verder uit te werken. Binnen deze groep heeft ieder zijn eigen specialisme zoals techniek, toefen, figuranten, verlichting en totale uitstraling van de wagen. Daarbij is de groep zo groot dat het niet erg is als er iemand afwezig is, want deze taken worden dan gewoon door een ander overgenomen. Zo heeft de groep een goede samenwerking.

Op de eerste maandag van mei starten de heren met de bouw van de wagen en rond juni starten de dames met de details op de wagen. Vanaf 1 juli bouwt de groep twee avonden per week en eind augustus begin september zo vaak als nodig is.

De Roomboot BV staat vooral bekend om de details en afwerking van de wagen. Doordat ze zo nu en dan ook weleens andere dingen proberen gaat het ook weleens fout maar meestal komt het goed.

Het belangrijkste voor de Roomboot BV is om met vrienden en vriendinnen een mooie wagen neer te zetten. De doelstelling is wel om de top 3 te behalen en vooral het publiek te verrassen met details.