Corso Frederiksoord

Juniorcorsogroepen:

De Vrolijke Dahlia's

"met de paplepel"

De Vrolijke Dahlia’s

De nieuwste én jongste corsogroep, leeftijden tussen 5 en 14 jaar, die meedoet aan het Corso. De liefde voor het Corso is er met de paplepel ingegoten dankzij de ouders van deze ambitieuze groep. Dit zijn ouders die eerder (of nog steeds) een eigen corsowagen hebben gebouwd en/of jarenlang in het bestuur hebben gezeten en op die wijze hun inzichten delen met deze jeugdgroep. Genoeg kennis aan boord.

De groep is ontstaan omdat er tussen het kindercorso en de corsogroepen een grijs gebied zit in leeftijd waar er weinig verbinding is met het Corso. Dit is natuurlijk zonde, de jeugd heeft de toekomst en waarom zou je na het kindercorso jaren moeten wachten totdat je weer mag bouwen. Vandaar het initiatief om een jeugdgroep te starten. Na enkele brainstormsessies kwam de naam ‘De Vrolijke Dahlia’s’ als winnaar uit de bus. Graag zouden ze nog zien dat er meer jeugdgroepen zouden ontstaan, zodat ze concurrentie krijgen in hun klasse.

In 2022 wordt hun eerste corsowagen op de weg gezet. De Vrolijke Dahlia’s denken het hele idee van de wagen zelf uit. Daarna zorgen de ouders dat het constructieve gedeelte goed wordt gebouwd, uiteraard onder toezicht van de groep. Hier is in januari zelfs al mee gestart. De andere werkzaamheden zoals tempexen, purren en het prikken van de bloemen voert de groep zelf uit. Ze proberen zo duurzaam mogelijk te bouwen, door veel hergebruik. Ook rijdt de wagen op een elektromotor. Deze groep van 8 kinderen weet van aanpakken, daar is geen twijfel over mogelijk. En in september komen er vele vriendjes en vriendinnetjes helpen met het prikken van de dahlia’s.

Leuk weetje: de groep heeft in 2020 en 2021 al meegedaan met het maken van een mozaïek tijdens de mozaïekroute. In 2021 wonnen zij de 3de prijs van de mozaïekgroepen. Dit was een enorme prestatie aangezien het bouwwerk één dag ervoor door een windhoos beschadigd raakte en de groep net zolang heeft doorgewerkt totdat alles weer stond.