Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

De Vrolijke Dahlia's

"met de paplepel"

De Vrolijke Dahlia’s

De Vrolijke Dahlia’s is een corsogroep bestaande uit zeer uiteenlopende leeftijden! Deze groep bestaat uit kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 15 jaar én hun ouders. De liefde voor het Corso is er dan ook met de paplepel ingegoten bij deze ambitieuze groep. 

Alle ouders hebben veel corso ervaring; zij weten hoe te bouwen aan een corsowagen, zijn ooit jurylid geweest of hebben in het bestuur gezeten van Corso Frederiksoord. Er is dus zeer veel ervaring aanwezig die zij graag willen overbrengen aan hun kinderen, en hoe kan dat beter als samen een eigen corsowagen bouwen!

De groep is in 2020 begonnen met het maken van een mozaïekbord onder de naam Japinoso en in 2021 wonnen zij de 3e prijs met hun prachtige bouwwerk van de Olympische spelen. Dit was een enorme prestatie aangezien het bouwwerk één dag voor het Corso door een windhoos beschadigd raakte en de groep net zo lang heeft doorgewerkt tot alles weer op zijn plek was. 

Tijdens de corso optocht in 2022 kwam de groep met hun eerste corsowagen. Ze namen toen deel aan het Juniorcorso, maar het enthousiasme is zo groot dat de groep groter wil gaan bouwen en willen concurreren met de andere corsowagens.

De taken tijdens het bouwen van de wagen zijn goed verdeeld. Alle kinderen denken actief mee over het onderwerp wat er gebouwd gaat worden, daarna zorgen de ouders dat het constructieve gedeelte goed wordt gebouwd. De andere werkzaamheden zoals tempexen, PURren en het prikken van de bloemen wordt gezamenlijk gedaan. Ze proberen zo duurzaam mogelijk te bouwen door veel hergebruik toe te passen. Ook rijdt de wagen op een elektromotor. Een groep met toekomst die aan de toekomst denkt!