Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

Groenlicht

"bewegende elementen"

Deze corsogroep is ontstaan in 2003. De naam van deze groep werd tijdens een buurtbarbecue bedacht. Bij één van de groepsleden brandt altijd het licht in huis en in combinatie met de achternaam van Stef Groen…… werd de naam Groenlicht bedacht.

De groep heeft een duidelijke takenverdeling tijdens het bouwproces: zo is er een bouwgroep, een lasgroep en een tempexgroep. De laatste groep, de tempexgroep, tekent ook dingen op de wagen, zoals bijvoorbeeld teksten of een afbeelding.

In mei haalt de groep het onderstel van de wagen weer tevoorschijn. De ideeën voor de nieuwe wagen liggen dan uiteraard al op tafel. Op dinsdagavonden wordt er gebouwd aan de wagen. De laatste paar weken voor het Corso zijn ze meerdere avonden in de week aan het bouwen/tempexen.

Naast dat de groep het bouwen van de wagen met elkaar erg gezellig vindt, vinden ze het ook een uitdaging om ieder jaar met elkaar iets moois neer te zetten.

Ieder jaar proberen zij zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken van de voorgaande wagen. Groenlicht probeert dan ook in de bouwconstructies wat risico te nemen qua bewegende elementen, wat altijd wat spanning geeft of dit ook goed uitwerkt.