Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

Groep Nortepé

"gezelligheid een groot goed"

De groep Wapserveen bestaat al vele jaren, maar is in 2016 in zijn geheel vernieuwd. Zoals de naam al verklapt komt de groep uit het dorp Wapserveen. In 2017 werd de eerste wagen gebouwd en door de jaren heen weten ze steeds meer punten en waardering te krijgen, vooral van het publiek.

De meeste leden werken in de agrarische sector waardoor het bouwen van de wagen in de zomer maanden soms een hele uitdaging maakt. Om die reden start de groep al vroeg in het jaar, meestal in februari, met bouwen. Deze jonge groep bouwt graag een grote en degelijke wagen binnen het beperkte budget wat zij hebben.

Ondanks dat gezelligheid een groot goed is in deze groep nemen zij het commentaar van de juryleden van voorgaande jaren mee in hun nieuwe ontwerp. En zo wordt de groep steeds kundiger. Met de verschillende talenten in de groep vormen zij een gespecialiseerd team waar iedereen weet welke taak hij of zij op zich kan nemen.

Ze proberen naast de dahlia’s andere materialen te gebruiken om hun wagen net dat beetje extra te geven. Zo zijn er al eens schelpen en zaden toegevoegd aan een ontwerp.