Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

Groep Vledderveen

"gezelligheid een groot goed"

Corsogroep Vledderveen ontstond in 2014 toen de openbare basisschool De Heidehoek definitief haar deuren ging sluiten en zij voor de laatste keer de Feeënwagen mocht bemannen.
Een vriendengroepje uit Vledderveen was in het bezit van een “Flintstone auto” en aan hen werd gevraagd of ze wilden meerijden met het corso uit naam van de school. Na afloop van het corso is toen (in licht benevelde toestand) toegezegd aan het corsobestuur dat Vledderveen in 2015 met een eigen wagen zou komen. Afspraak is afspraak, dus dat gebeurde!

Door de corsogroep Vledderveen te noemen, probeert de groep Vledderveen het tevens zo geheten dorp Vledderveen weer op “de kaart” te zetten.

In januari start de groep met het maken van een ontwerp en in april/mei wordt er begonnen met het bouwen aan de wagen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er 1 zaterdag in de 14 dagen aan de wagen gebouwd en gewerkt, en in de zomervakantie wordt er door een kleine groep doorgewerkt. Daarna werken ze met zijn allen door totdat de wagen helemaal klaar is.

De groep probeert altijd nieuwe dingen uit, zoals de eerste ‘via een app bestuurde wagen’. Ook de muziek, het licht en de beweging op de wagen is altijd computer gestuurd. Wil de groep graag blauwe bloemen? Dan zetten zij honderden dahlia’s in de ecoline.

Wat deze groep speciaal maakt is dat zij het hele dorp Vledderveen achter zich hebben staan en in noodgeval op de ‘Vledderveners’ kunnen rekenen.

Toen de groep in 2015 met de wagen vast kwam te staan in de modder en niet meer deel zou kunnen nemen aan het avondcorso, kwamen de Vledderveners spontaan uit het publiek helpen duwen om “hun” wagen weer op de weg te krijgen. Dit onder groot applaus van de aanwezigen. Hier mag je als groep trots op zijn!