Corso Frederiksoord

Corsogroepen:

Groep VVV

"VVV staat voor spektakel"

Corsogroep VVV

Corsogroep VVV staat voor een waar spektakel tijdens het corso. Dit hebben ze in voorgaande jaren meerdere malen bewezen. De groep zoekt de grenzen op naar wat er allemaal mogelijk is en zij laten zich hierbij o.a. inspireren door andere corso’s te bezoeken, bijv. het corso van Zundert.

Vanaf 1994 is Henri van Heerde de groepsleider, maar hoe lang de groep daadwerkelijk bestaat is niet helemaal duidelijk. De naam VVV is afkomstig van het VVV-kantoor uit Vledder die destijds hun sponsor was, en de groep heeft deze naam behouden.

 

Iets bijzonders maken van de corsowagen is wat deze groep graag doet, niet alleen bouwkundig maar ook middels de figuranten die tijdens de optocht het ‘verhaal’ vertellen. Samen een mooi resultaat neerzetten met een gezellige groep is de drijfveer om elk jaar mee te doen.

De groep start meestal in april met maken van een plan onder het genot van een lekkere borrel.
Daarna komen zij 1x per week samen om te bouwen. Hoe dichter zij bij september komen hoe meer avonden er worden gewerkt aan de wagen, dat zijn zo’n 2 of 3 avonden per week maar de laatste weken kan dat zelfs oplopen tot elke dag totdat de wagen klaar is.

VVV is een groep met veel diverse mensen die allemaal het doel hebben om de perfecte wagen te maken!