Corso Frederiksoord

Mozaïekgroepen:

Moerhoven

"oude ambachten"

De mozaïekgroep Moerhoven is een enthousiaste groep. De groep bestaat uit zo’n 14 gezinnen wonende tussen Hoofdweg nummer 54-74 en 45 -57. Dit jaar bestaat de groep maar liefst 40 jaar. In 1981 is de groep in het leven geroepen door twee dames uit de buurt. Dezelfde avond werd er begonnen met plannen maken voor de eerste mozaïek.

 

De groep werd “Hoofdweg” genoemd. Later, toen er meer mozaïekgroepen aan de Hoofdweg kwamen, werd er gekozen voor de naam “Moerhoven”, genoemd naar de enige andere straat in de buurt.

Het eerste thema van het Corso waar de groep aan mee deed was ‘Oude Ambachten’. In alle tuinen van de buurt stond een bord, onder andere ‘De Klompenmakerij’.

Bijzonder is dat van de oorspronkelijke groep er nog steeds 4 bewoners actief zijn, die al vanaf het begin bij de groep zijn. Al 40 jaar lang maken zij ieder jaar een mozaïek. Ondertussen hebben zij dus al veel ervaring met het maken van een Mozaïekbord. En dat is te zien! Bij het 25 jarig bestaan van groep Moerhoven, heeft de groep een impressie gemaakt van onderwerpen van de voorgaande jaren.

In de latere jaren is er over gegaan op één gezamenlijk bord in plaats van in elke tuin een apart mozaïekbord. Na de voorbereidingen zoals het bedenken en tekenen van de ontwerpen, wordt er gezamenlijk geprikt bij een buurtbewoner in de schuur. Een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten.

De groep Moerhoven kijkt elk jaar uit naar het Corso, maar we kijken ook graag terug! Er zijn zelfs fotoboeken waar foto’s in staan van alle 40 jaren die zij al meedoen. Mooie herinneringen!