Corso Frederiksoord

Mozaïekgroepen:

West End

"aansluiten bij het corsothema"

De mozaïekgroep West End doet zijn naam eer aan doordat de mozaïekgroep bestaat uit het westelijke deel van Nijensleek en is tevens het ´einde´ van het dorp. De mozaïekgroep is eind jaren 80 opgericht door Gea Bouman en Sjoukje de Wit. Er waren op dat moment al andere mozaïekgroepen en het leek hen leuk om ook voor dit deel van de hoofdweg een groep op te richten. Beide dames hadden aan het begin weinig ervaring en werden daarom bijgestaan door Minke Bierman.

 

 

West End zorgt elk jaar voor meerdere borden die het einde van de hoofdweg in corso-sferen zet. De borden staan al iets voor aanvang van het Corso Frederiksoord aan de weg, omdat er al vroeg wordt begonnen met bloemen prikken. Aan het eind van de eerste avond wordt het eerste bord aan de weg geplaatst, waar de overige borden al snel volgen. De borden hebben altijd een gezamenlijk onderwerp die aansluit bij het corsothema.

‘s Middags mogen de kinderen uit de buurt helpen met bloemen prikken, om hen zo jong mogelijk te betrekken bij het corso. Elk jaar vinden de buurtbewoners het leuk en gezellig om samen met de buurt mozaïeken te maken.